CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nadya Honey's Bloglist Link

Followers

31 January 2011

Pencarian Blog Paling Ringan, Ideal Dan Berat 2011





Aku di TAG oleh Tuan punya Blog ni tuk Join contest ni..so meh la jooin ye..contest y simple..just follow je..

  1. Buat entri bertajuk : Pencarian Blog Paling Ringan, Ideal Dan Berat 2011
    DAH
  2. Letak Header Hikayat Si Luncai
    DAH
  3. Jawab soalan ni : Blog korang ringan, ideal atau berat ?
    I THINK......IDEAL..cam tuan dia..hehehe
  4. Tag rakan-rakan blogger korang sesuka hati
    Ena
    Khaifaiz
    Mama Ogy

  5. Pastu postkan link entri korang ke ruangan komen entri ni
    DAH
  6. Blog-blog yang join segmen ni luncai akan timbang berat di iwebtool
    Ikut la..
  7. Pemenang akan luncai promote dalam sticky post selama 1 minggu
    Best tu..
  8. Tarikh tutup 31 Jan 2011 / 11:59 PM
    Cepat2....Jangan Terlambat..
sayonara...:-)

Kembali Dengan Wajah Baru..!!

Hye sume..i'm back!!
Rindunya kt blog ni tp aku xde kesempatan nak menghapdate..
Sebab balik kg kt Kuala Krai.
kt kg xde line internet..broadband lak mmg xleh pkai
jadi klu kuar bandar tu surf kjap je skdr nk cek status FB..
so itu la sebab musababnya blog ni terbiar sepi..huhuhu..
KOSONG


TAPI....
tengok la kini...:-)
Blog ni kembali meriah dengan Header N template  
BARU!!




Tantek tak wei...?
Header ni gunakan khidmat En Siput Besi..ermm nnt aku bg link sbb aku xjumpa blog dia...heheh
pada saper2 yang berminat boleh la mendapatkan khidmatnya..




Kepada orang2 yang xpandai nak wat header cam aku ni (mengaku...sob..sob..) maka boleh la terus mengemailnya di semangka_land@yahoo.com. bagi aku khidmatnya agak bagus...:-)


sayonara...:-)

23 January 2011

Perkongsian 9: SEKETUL KEJU DAN SEHELAI TUALA KECIL


Rakaman ini dipetik dari program Motivasi Pagi -TV 3 (6.30 pagi) oleh
 Ustazah Noorbayah Mahmood. 



 Seorang gadis datang menemui Rasulullah dengan tangan kanannya disorokkan
 ke dalam poket bajunya. Dari raut wajahnya, anak gadis ini sedang
 menanggung kesakitan yang amat sangat. Lalu Rasulullah menegurnya. 



 "Wahai anakku, kenapa wajahmu menampakkan kamu sedang kesakitan dan apa
 yang kamu sorokkan di tanganmu?" 



 Lalu gadis malang inipun menceritakan hal yang berlaku padanya :-
 "Ya,Rasulullah, sesungguhnya aku adalah anak yatim piatu. Malam tadi aku
 telah bermimpi dan mimpiku itu telah membuatkan aku menanggung kesakitan
 ini." Balas gadis tadi. 



 "Jika tidak jadi keberatan, ceritakanlah mimpimu itu
 wahai anakku." 



 Rasulullah mula tertarik dengan penjelasan gadis
 tersebut."Aku bermimpi berjumpa ibuku di dalam neraka. 



 Keadaannya amat menyedihkan. Ibuku meminta diberikan
 air kerana dia amat dahaga kerana kepanasan api neraka itu hingga peluh
 tidak sempat keluar kerana kekeringan sekelip mata." Gadis itu berhenti
 seketika menahan sebak. 



 "Kemudian kulihat ditangan kirinya ada seketul keju
 dan ditangan kanannya ada sehelai tuala kecil.Beliau
 mengibas-ngibaskan kedua-dua benda tersebut untuk menghalang api dari
 membakar tubuhnya. Lantas aku
 bertanya ibuku, kenapa dia menerima balasan sebegitu
 rupa sedangkan ketika hidupnya ibuku adalah seorang
hamba yang patuh dengan ajaran islam dan isteri yang
 taat kepada suaminya? 



 Lalu ibuku memberitahu bahawa ketika hidupnya dia amat bakhil. Hanya dua
 benda itu sahaja iaitu seketul keju dan sehelai tuala kecil pernah
 disedekahkan kepada fakir. Yan g lainnya hanya untuk bermuka-muka dan
 menunjukkan kelebihan hartanya sahaja. 



 Lalu aku terus mencari ayahku. Rupanya beliau berada
 di syurga dan sedang menjamu penghuni syurga dengan
 makanan yang lazat dan minuman dari telaga nabi. 



 Ayahku memang amat terkenal kerana sikapnya yang
 dermawan dan kuat beramal. Lalu aku bertanya kepada
 ayahku. "Wahai ayah, ibu sedang kehausan dan menaggung azab di
 neraka.Tidakkah ayah ingin membantu ibu sedangkan di dunia kulihat ibu
 amat
 mentaatimu dan menurut perintah agama. 


 


 Lalu dijawab oleh ayahnya. Sesungguhnya beliau dan
 semua penghuni syurga telah dilarang oleh Allah dari
 memberi walau setitik air kepada isterinya kerana itu adalah pembalasan
 untuk kebakhilan yang dilakukan ketika didunia. 



 Oleh kerana kasihan melihat azab yang diterima oleh
 ibuku, aku lantas menceduk sedikit air mengguna tapak tangan kananku lalu
 dibawa ke neraka. Belum sempat air tersebut mencecah bibir ibuku, api
 neraka telah menyambar tanganku sehingga melecur. 



 Seketika itu juga aku tersedar dan mendapati tapak
 tanganku melecur teruk. Itulah sebabnya aku datang
 berjumpa engkau ya Rasulullah." Panjang lebar gadis
 itu bercerita sambil airmatanya tidak henti-henti
 mengalir dipipi. 




 Rasulullah kemudian meletakkan tongkatnya ke tapak
 tangan gadis tersebut lalu menadah tangan, berdoa
 memohon petunjuk dari Allah. Jika sekiranya mimpi
 gadis tersebut adalah benar maka disembuhkanlah agar
 menjadi iktibar kepada beliau dan semua umat islam. 



 Lalu berkat kebesaranNya tangan gadis tersebut sembuh.
 Rasulullah lantas berkata, "Wahai anakku, pulanglah.
 Banyakkan bersedekah dan berzikir dan pahalanya kau
 berikan kepada ibumu.Mudah- mudahan segala dosanya
 terampun. 



 INSYALLAH"

 
sayonara...:-)

22 January 2011

Santai...



sayonara...:-)

21 January 2011

Perkongsian 8: Pahala Yang Tidak Terhitung

Sempena hari jumaat yang penuh berkat ni, aku nak berkongsi satu artikal ni tentang ganjaran pahala yang Allah Taala berikan pada hamba-hambanya..


إِنَّمَا يُوَفَّى ٱلصَّـٰبِرُونَ أَجرَهُم بِغَيرِ حِسَابٍ۬

Firman ALLAH SWT: “ Hanya disempurnakan kepada orang-orang sabar pahala mereka dengan tiada terhitung.”

(Surah Az Zumar Ayat 10)


Ulasan Ayat :
1)        Ayat menunjukkan terlampau banyak balasan yang akan diterima oleh mereka yang sabar hingga tiada dapat dihitung bilangannya. 


2)        Gandaan lipat ganda pahala itu adalah menurut hakikat atau jiwa orang yang mengerjakan suatu kebaikan atau meninggalkan kejahatan dengan penuh kesabaran.

 
3)        Sabar lawannya tidak sabar. Sifat sabar tiada penghujungnya, jesturu itulah ganjarannya tiada terhitung, kerana itulah sifat sabar sangat sukar untuk dimiliki oleh kita.



 
4)        Orang yang paling baik akhlaknya ialah mereka yang memiliki sifat sabar serta dapat menahan sabar daripada marah.

 
5)        Kita hendaklah berusaha untuk bersifat dengan sifat sabar. Sabar terhadap apa jua urusan ketika diuji dengan bala 
mahupun nikmat, dan ujian dalam memperjuangkan kesabaran ini selalunya melibatkan orang lain.

 
6)        Manusia sering diuji kesabarannya dengan kerenah manusia, lebih-lebih lagi terhadap orang yang dekat dengan kita. Oleh itu, kita hendaklah memperkuatkan kesabaran dengan sikap perasangka baik serta berlapang dada agar tertutup pintu kemarahan (tidak sabar) terhadap seseorang yang menguji kesabaran kita.

 
7)        Keindahan dan kenikmatan sabar hanya akan dapat dirasai oleh mereka yang dapat melakukan ketaatan walaupun berat serta mereka yang dapat menahan diri daripada perbuatan keji dan munkar.WALLAHU’ALAM


 
sayonara...:-)

20 January 2011

HeartBeat

Tadi aku BW kt Miss Librarian. aku bc satu entry dia yang cter sal kempen Heartbeat. lebih kurang cam Nuffnang gak, leh earn wit lagi.
sebelum ni aku ada gak jumpa banner ni kt blog2 lain tp xtau cara dia tp bler Miss Librarian wat entry sal ni, aku pun berminat dak buat jugak..kt bawah ni dia punya banner..sweet pink kan..??:-)





sayonara...:-)

19 January 2011

Balik Kampung

Ase mawu blik kg semenjak dua menjak ni
rupa2nya hubby pun ase cmtu
mungkin sebab dah lama xbalik kot

last blik raya pose ari tu...
tp tak pilih tarikh lagi..


sayonara...:-)

18 January 2011

Happy Birthday Tuk Diriku

Walaupun lambat tp aku tetap nak wat entry ni
bukan aper just nak hargai ofismate aku ni yg sambut bezday aku ni baru2 ni
terharu jugak la sebab diorg muncul dari pintu belakang dgn kek y dh terpasang lilin



tengok..lilin tu menyala lagi..

meh meh..nak tiup....sblm tu niat dulu..ffuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhh..........


tunggu aper lagi kan..potong jer la..
org dh tggu kek ni dah
xsabar nak masuk mulut..


jap sy potong yerk...

 

cuba tgk no atas kek tu...wahh, dh 25 taun rupanya aku ni..
ase cm budak belasan tahun pun ada...cewahh.




sambil potong ber'pic' ngn Mizz Nana dulu...



aku makan sepotong jer wei..
sbb kek kan..xleh mkn bykk..tp tetap mawu ambik sekuntum bunga ros
birthday girl kan..eh eh..leh lagi ker gelaran tu
bukan tuk remaja pmpn ker..



posing jap sebelum sambung mkn...



baru separuh luak..ni ada lagi ni wei..
saper nak ni.
abiskan la, membazir jer kang..wat susah pyh jer k.ena n nana belikan



Disini aku nak ambil kesempatan *sobsob nak ucapkan terima kasih byk2 atas sambutan sederhana yg diberikan.MRSK akan sentiase dlm ingatanku walaupun nnt aku bertugas ditempat lain.terutama kpd k.ena n nana, thanks sbb jd teman sejiwaku di kuantan ni..*meleleh air mata...tanpa korang sunyi la aku...wah...drama..tp betul la wei..aku serius ni..


ni la dia teman yg aku citekan td...kalau ada sape2 blogger yg kenal disebelahku itu jugak adalah blogger Ena Qalinsya..dia la yg memperkenalkan aku pd dunia blog ni...tq lah kak!

http://www.emocutez.com
kucing ni pun sambutu birhday gak..:-p


 
sayonara...:-)

17 January 2011

Apa Yang Ada Tu?

Hehehe..tajuk entry cam melalut jer..
Apa yang ada?ada apa tu??hehehe..
kasi pening pale ckit...

malas nak explain..
layan je la pic ni..
penghuni tetap mejaku..


NO 1 --> cam biase la, mesti la ada pc kan..kalau xde pc cmner nak buat kerja...nak buat claim, nak buat surat..n paling penting nak buat entry..jeng..jeng..jeng...ok seterusanya...


NO 2 --> telefon.xsemua meja ada tepon sbb ofis aku ni kecik jer.n meja aku terpilih tuk letak tepon ni sbb paling dekat ngn soket.n secara xlangsungnya aku ni operator jawab tepon la..xpe, kjer sampingan.xdpt duit, dapat pahala..*sedapkan ati sendiri..ok,next!ha..aku luper..!!(terikut lawak nazmi lak)tgk semula pic diatas, ada control ekon kan..so mmg di tempat aku ni la letaknya bende alah tu..walaupun aku dh cube letak kt tempat lain tp dia akhirnya akan kembali ke meja aku jugak..(cam sireh pulang ke ganggang)..dh la tu melalut..




NO 3 & 4 --> bekas pen dan isinya jugak note kecik...kalau dah jawab tepon tu mmg kene ada nota kecik la.kadang2 ada org nak cek kes la, kene ambik no ic dulu.klu xde mmg menggagau la aku mencarik cebisan2 kertas nak tumpang tulis..jd kelam kabut la cam selalu.sejak ada benda ni jd terurus la ckit..n maner aku dapat bende2 comel ni ?bekas pen tu hadiah dari budak2 praktikal n nota cute ni lak aku dapat mase bg derma kt umah anak yatim,dia bg wat kenangan.dari simpan baik aku guna.ada gak pekdahnya kan..next!


NO 5 --> ha, 4 pic di atas mmg aksesori wajib diatas meja kerja setiap org tp yg seterusnya HARUS.paham ker maksud harus tu??maknenya selalu gak ada diatas meja org tp xsemua k...agak2 aper y comel atas tu ha??pandai pun...tempat letak hf...murah jer taw.RM5.boz aku tolong belikan mase dia pg bertugas kt Penjara Penor.geram jer kan, comel..


NO 6 --> benda alah ni xleh jampi taw, tak kannya dia nak kuar pmpuan sihir y akan ckp ko pmpn tercantik kt dunia ni..mmg tak kan la...tp korang jgn xtau, bkn pmpn je yg tgk guna benda ni taw, laki pun same kan...biase la, laki skg ni kan mementingkan penampilan..


NO 7 --> ni teddy bear y fwen aku hadiahkan mase konvo dulu..aku simpan lagi taw sbb dia cute!sume brg atas meja aku ni mmg cute lah!nampak cantik jer meja biler ader brg2 cute ni atas meja tp bler kjer byk...

cmni la jadinya...ha..jd xcomel dh sumenya....ada aku kesah?!


PEACE!


http://www.emocutez.com

sayonara...:-)


14 January 2011

Nokia 2220 Slide

Ku tengah gigih mensurvey hf ni..
nak beli hf baru sebab hf SE aku ni dh uzur..
klu baiki pun mawu mkn 2rat jugak sebab prob batery n screen..
aku ingt nak beli murah2 jer sbb ekonomi pun xbaper nak stabil

aku ader berkenan ngn model ni..




harganya dlm rm150-rm200
ada saper2 penah pkai hf ni tak?


sayonara...:-)

Perhatian!Cara Baru Rompak Kereta

Artikal ni aku share dari blog cik juera sebab aku rasa info ni tersangat penting untuk pemandu wanita cam aku ni..

AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan.

Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya.

Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.
Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita..

Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.

Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.
Perasan tak kaum hawa?

Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta.

Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. 

Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu.

Tanggalkan kertas itu kemudian.

Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.
Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita.

Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Zaman la ni mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat .
 http://www.emocutez.com
sayonara...:-)

13 January 2011

Mid Nite Movie & Supper

Sebenarnya dah lama nak update tntg ni
Ari tu aku ngan my hubby pg tgk movie NGANGKUNG..walaupun agak lambat dari org lain tp bler tau kutipan filem tu agak tinggi, so aku kerah juga my hubby teman tgk show kul 10 mlm.gigih juga la aku wpn blik kjer dekat pukul 7
Kalau dah semangat cmtu la kan..sanggup!
Well, bg aku filem tu xbrape kick cm Adnan Sempit dulu..
Watak Sam agak serius so agak kurang menghiburkan
Ditambah pulak hati aku panas jer mase dlm panggung tu..mentang2 la org xramai, bdk remaja(asenya xabis sek lagi) asik duk wat bising jer
Yang tak lawak pun dia gelak
Sajer nak gedik la tu
Sikit jer lagi kesabaran aku ni nak abis taw..pastu xreti tutup bunyi hf lak tu
Cam diorang je pkai hf..
Mmg tu la aku rasa tgk wayang yang xbesh skali..huh!!
Berbalik pada kesah aku tgk wayang td, pas abis cite we all pg mkn ..
Biase la, aku kalau dh berjaga sampai mlm mula la lapar..
Sebab tu la aku malas nak tido lewat sgt..eccehh..


naper tutup muka



tengok tu, ngade2 lagi

ha, kan dah nampak muka..sbb nak mkn la tu


Ni la dia bihun celup y aku oder..yeyy..sampai dh..
abg mkn aper lak? dia makan..

dengan


sup daging...
 dan air...

sejuk coz hujan diluar jadi aku minum la air panas ni
mase aku mkn tu hari tgh hujan..
berturut2 3 hari tu..

Dan esoknya aku pun demam...walaupun tak main hujan tp mungkin cuaca yang teramat sejuk buat badan aku tak mampu bertahan dah..


sayonara...:-)

12 January 2011

Interview

Sungguh lama tak update entry..
Ada sesuatu yang aku nak share from my email...
layanzzz....
**************************************************
Ni aku jumpa dalam blog someone yg xpuas hati utk satu interview.
Org ni bakal grad dlm AI. Aku saje letakkan kat sini utk kita
renung-renungkan bersama.....


Baik. Aku rasa seperti mau bunuh orang.

Pernah baca posting aku tentang abang panda yg drive lexus?

Alkisahnya, aku ke pejabatnya, untuk interview kerja. Bersiap sekadarnya
dengan sepasang baju kurung, memakai sedikit lipstick warna pink. Pendek
kata sesimple yang mungkin..

Yang penting adalah portfolio. Dimana portfolio inilah senarai sistem yg
pernah aku bangunkan. Tak banyak, tetapi cukup untuk meyakinkan aku punya
kemahiran php.

Sampai saja dipejabatnya, aku dapati ada 8 candidates yg tgh tunggu turn..
Dan aku punya turn. Dan aku tak nampak abang panda itu.

Sempat aku berbual dengan candidates yg lain. Semua pun apply post junior
programmer. Dan hati aku agak senang bila candidates yg lain nampaknya
sumanya fresh graduates tanpa portfolio. Bermakna aku punya sedikit
kelebihan kerana yang lain belum pernah bangunkan sebarang sistem.

Aku pun masuk untuk sesi temuduga. Dua orang interviewer adalah perempuan,
dalam awal 30-an. Dua orang lagi lelaki. Mereka membelek2 resume aku dengan
muka yg agak kurang berminat. Yang menghairankan, mereka langsung tidak
membelek portfolio aku.

Dan, inilah saat yang tiba2 membuatkan aku berang. Apabila salah seorang
interviewer berkata kepada aku..

?°Sory ye dik. Kami tau adik ni bwk portfolio sendiri. Tapi company ini
lebih prefer org yg slim, presentable. Why not u kurangkan berat badan n
try again,?± Sambil tersenyum sumbing.

Kepada Nurul Fatheha Zainal Alam, a.k.a interviewer yang tidak beradab.
Saya tahu anda baca blog saya. Jadi sila baca dengan teliti.

Sebab kenapa orang Melayu tidak maju adalah kerana wujud golongan
berfikiran jumud seperti anda. Sejak bila programmer perlu secantik miss
world? Adakah anda cuma mahu programmer yang tidak menutup kepala, dengan
rambut perang seperti bulu beruk terkena clorox, dengan berpakaian skirt
pendek menampakkan betis besar tiang letrik dan berbaju ketat menampakkan
perut boyot seperti anda? Atau programmer yang mengenakan mekap tebal
seperti mak nyah, memantis kening senipis mungkin dan cuma tahu pakai
visual basic?

Maaf, jika bahasa aku biadap.

Tetapi terima kasih kepada abang panda a.k.a Encik Fawwaz kerana
menjanjikan aku post junior programmer sebaik sahaja aku grad, keesokan
harinya setelah aku tinggalkan portfolio aku kepadanya. Tetapi Encik
Fawwaz, saya tidak mahu bekerja di syarikat anda dengan manusia yang tidak
tahu adab. Dan tolonglah update staf anda dengan current programming
language. Sesungguhnya untuk bersaing dengan company lain, simpanlah VB yg
sudah berhabuk itu.

Noktah. Itu prinsip saya. Maafkan saya. Saya tidak mahu bekerja di sebuah
software house yang stafnya berpakaian seperti pelayan kelab malam. Saya
harap Encik Fawwaz tidak tersinggung. Anggaplah ini satu teguran, untuk
memastikan kejayaan yang diraih adalah dengan keberkatanNya.


and bawah ni ialah reply drpd salah seorang interviewer yg baca blog org
ni.....

What the hell do you mean by your redish wording? You just so fuckin rude!
Let me say this;
U tak lulus temuduga dengan kitaorg sebab kitaorang dah buat homework pasal
you berdasarkan maklumat dlm resume yg u hantar seminggu sebelum interview
and we?¯all trackback ur blog.
we all rasa u ni islamic freak berdasarkan posting u dlm blog.
guess what? we all tak mahu org mcm u sebab u nanti bermasalah nak
accompany customer karaoke @ minum2. sebab u org kampung yg tak tau sosial
dan pakai tudung macam mak nenek!!
kalau u rasa nak keja dekat company besar u better jgn kolot sangat sebab
u?¯ll never make it dgn cara u ni.u perlu sedar u hidup tahun 2009 bukan
zaman nabi dulu!!
and thanx-a-lot sbb tak terima job ni becoz we all memang allergic dgn org
yg konon2 islamik mcm u.

apa kata u try mintak keja dengan masjid kat kampung you?? buat sistem
masjid ke?
Sebagai seorang Islam yang masih ada sekeping iman (wpn nipis), wajar kah beliau berkata begitu...

sayonara...:-)

07 January 2011

Demam Terus

Haiihh....ingatkan lepas abis ISO boleh la kerap wat entry tp sibuk jugak rupanya..walaupun xsebizy mase ngah wat ISo dulu(siap overtime lagi) tetap xdpt wat entry byk cm dulu. korang tau tak, hari yang ISO datang cek 30 Dis lepas, aku datang ofis cm biase tp kul 11 dh balik sbb aku dh xtahan. Dengan keadaan cuace yang 3 hari hujan xberenti, dgn kerja ISo yang byk, dgn tekanan lagi menyebabkan aku trus demam.hakhak..PENANGAN ISO.Tapi nasib baik la kene hari dia dtg, sekurg2nya xde la kjer yang tertangguh dh.lagipun bukan aku yang duk ngadap org y dtg cek tu, sbb tu aku leh balik awal..mgkin kesibukan yang agak melampau tu buat body aku tak mampu tahan dh.hehehe.tapi ok jugak, boleh rehat lame2...

biler time hari ahad jadi bosan la pulak sebab duk umah jer time cuti..so aku ngn gatal tgn msg my ofismate y sejiwa ngn aku tu ajak kuar. xkesah la pegi mana pun janji kuar..n dalam kitorang ushar2 megamall kt kuantan ni, jumpa la satu pusat karaoke yg baru 'launching'..so melalak la kt situ melepaskan segala tekanan yang hampir sebulan dipendam.

Minggu ni bizy buat statistik segala kes untuk tahun lepas.biase la kan, kalau hujung tahun macam ni.macam2 laporan yang nak kene buat tuk hantar pada HQ.mgkin mggu depan aku akn lebih santai sbb segala2 nya akan aku siapkan hari ni..moh le buat kejer yer..nnt dh siap, aku update byk entry lagi sbb byk pic y aku nak upload ni...


ni la ropenya meja aku yang xkemas2..sbb byk lagi kjer y xsiap..

Paper pun tetap kene senyum walaupun byk kjer...smile..:-)

http://www.emocutez.com
sayonara...:-)

05 January 2011

Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak

Mase BW aku pun terjumpa la blog ni..oleh sbb aku ngah free skg aku pun merajinkan diri menjoin...meh la..


Syarat2nya:
 
1) Buat 1 entry dan letak tajuk "Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak"
    Dah buat dah

2) Letak gambar atas tu kat awal2 entry korang.
    Dah letak, tu ader kat atas tu..
3) Nyatakan korang lelaki @ perempuan (senang nk kelaskan)
    Saya adalah seorang pempuan dan selamanya perempuan..hehehe
4) Tag 3 orang kawan2 korang yg berminat
    Khaifaiz
    Si Luncai
    Amy
 
5) Letak link entry korang kat bwah nie.
    Done..
sayonara...:-)

Sempena Tahun Baru 2011

Baru berkesempatan nak upload pic spek baru aku. Sempena tahun baru ni, aku pun dengan rasminya menukar spek mata lama aku yang berusia 1 tahun 1/2.hehehe..bukan sajer2 jer tau. yang lama dah longgar.mmg xbesh pkai.siapa yang pkai spek mesti tau cmner xbeshnya pkai spek yg longgar..kebetulan ada promotion tuk akhir tahun. macam tau2 jer aku ni mmg tengah pikir2 nak buat spek baru ...hehehe...

Ni rupa spek mata aku DULU..


pas tu biler aku godek2 pic dlm folder ni, aku jumpa lak pic aku ngn spek mata sblm y dulu. maknanya dulu sblm dulu(korang paham ker?)...dgn kate lain ni la spek aku sblm y di ats ni...meh tgk meh..


ni pic mase aku bljr kt kolej dulu..kiranya student life la nehh..ermm posing same jer kan..ermm aku mmg serasi ngn posing cmtu..mgkin boleh menyorokkan bentuk  muka aku yang agak chubby tu..hehehe..

JENG..JENG..JENG...

dan ini spek tahun baru 2011....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TADAAAA.......



Dan ini dari pandangan sisi



cantik tak bingkai ni dari tepi..ni la buat aku tertarik nak memilikinya..(cewahh..ayat skema lak..xpe, dh dapat pun nadia)..penjual tu kata ni pattern baru sbb tu diskaun ckit jer, dlm 30%.ntah yer, ntah tidak.kdg2 penjual ni sjer je nak bgtau sesuatu brg tu paling latest spy org berminat nak beli..what ever la..

kali ni minat spek design separuh lak..dh jemu dah pakai yang xde bingkai..
asenya lebih matured kowt..tp yer ker??

meh tgk kdn mukaku biler spek ini dipakai oleh tuannya iaitu aku..



kali ni versi lain pulak yer aku posing...amacam, ok tak ngan bentuk muka aku ni..??
hehhehe*senyum malu2 sampai merah pipi..


http://www.emocutez.com
sayonara...:-)

Labels