CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nadya Honey's Bloglist Link

Followers

03 June 2011

Teringat Kembali

"rupa-rupanya tuhan turunkan hujan
utk berikan kita pelangi.."

Mesti korang ingt maner korang pernah dgr ayat tu kan..??hehehe. kpd peminat cite Nora Elena mgkin ingt tp kepada saper yg xtgk cm aku ni, ala ku tahu. aku jumpa ayat tu mse BW kt blog Mamatisya. aku bukan nak ulas sal sinopsis cite tu tp aku nak ulas sal maksud ayat tu dlm kehidupan aku selama ni...wahh, cam serius jer bunyi dia kan...

setiap ganjaran dan nikmat yg kita rasa kt dunia ni, biasanya sblm tu kita mesti melalui cabaran nak mendapatkannya..contohnya yer anak-anak, mase kita bergelar pelajar, kita kene rajin buat homework, study smpai lewat mlm, buat ulangkaji smpi pening2, buat paperwork n berbagai lagi la spy lulus dgn baik, spy mak pak yg dh byk kluarkan duit tu happy, spy result GEMPAK...n mcm2 lagi la. pastu biler dh abis study pulak, ke hulur ke hilir la nak isi borang mtk kjer, pg interview sane sini, turn bas naik teksi,jalan kaki, naik komuter..mcm2 la..ssh mase tu Tuhan jer la yang tau...tanggung sendiri kan...tapi xpe, demi mase depan kan...


Akhirnya berkat keringat dan airmata yang jatuh dek penat jln tu, kjer yg dipohon dlm byk2 tu berjaya jugak lekat satu...mase tu Tuhan jer yg tau camne happynya..ase cam nak sujud syukur cmtu jugak.nak bgtau mak pak mase tu jugak. tak sabar sgt ni. nak share ngn member yg mana pg skali mase intvw tu..mmg happy giler la..MASE TU BARU LA KITA RASE, BIAR BERSUSAH DULU SBB NANTI PASTI DAPAT GANJARANNYA..

p/s: aku tak tau ape yg aku bebel ni, just tadi teringat cmner perasaan aku mase mule2 tau dpt kjer...


4 Rakan Blogger Yang Rajin Komen:

::blog anak jawer::

betul tu...sebagai manusia kita perlu terima nikmat yg deberikan dengan hati terbuka...sebab baik atau tidak pasti akan ada hikmahnya...

-Yok mampir diluk = medium dakwah terbaik dalam siri nurkasih the movie..

ceera

ya, susah2 dulu senang2 kendian. tapi nak senang2 kena ada usaha la kan.

~nadyahoney~

@::blog anak jawer:: betul tu, tp kene byk sabar sblm dpt ganjaran

~nadyahoney~

@ceera betul tu kak, usaha kene mantap, baru dpt hasil memuaskan

Labels