CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nadya Honey's Bloglist Link

Followers

19 April 2011

Bersihkan Muka Dengan...

Tak de idea sebenarnya nak hapdet entry ni...
Nak kata sibuk sgt tak la jugak
setiap ari aku kene tawaf dua kali bloglist aku baru la ase nak hapdet blog sendiri
Yela ase tercabar gak, org lain wat entry sampai 2,3 entry tp aku xhapdet2 lagi sepanjang ari



nak cakap sal aper ha ari ni..ermm..
Moh la kita cita pasal muka..
Apa yg ada kt muka korang?
Ha..jgn jawab ada mata, idung ect ei..tu aku pun ada..maksud aku selain dari pancaindera asas tu la..
ada setengah org ada muka yg bermasalah..jerawat la, jeragat la...macam2 la
Aku pun ada gak masalah camtu..bintik itam kt idung tp aku dh abis iktiar dah nak buat camner..sume dah pakai dah
ermm tp alhamdulillah la...aku xde masalah muka yg lain..



ha..aku ni ader satu lagi perangai yg xbape nak elok gak
Tukar pencuci muka selalu (tapi xslalu gak)
Sajer jer, kdg2 bosan gak pakai y same jer...meh aku cuba listkan antara pembersih muka yg aku pernah pakai dari zaman dolu2 yer..(yg aku ingt la)

JOHNSON BABY

Produk ni la yg aku mula2 pakai dulu..asenya dri form 1 kot...ermm tp xlama pun, biler pakai sampai abis pastu tukar lain..

SAFI MENTIMUN
Ni la antara facial form yg aku selalu pakai..biler aku bosan pakai produk lain, aku pkai balik safi ni..bg aku sama jer produk aper pun janji muka aku bersih dari kotoran...tu jer..

GERVENNE ROYAL JELLY


Produk ni pun seingat aku, aku pkai dua kali jer..pastu tukar lgi..

NUTRIMETIC WHITE






Ni antara produk yg paling mahal aku pernah pakai..aku ni bukan jenis pakai brg branded pun kan..almaklumla...aku puas ati pakai produk ni tp yer la..mahal kan so pkai dua kali jer la..tp y ni aku pecah rekod sbb pkai 1 set...xpenah lagi tau aku camni..siap toner krim siang mlm lagi aku pkai(rekod tu beb)...hehe

DOVE





Yang dove ni aku gatal pakai sebab tgk org ramai pakai masa tu...tp aku xleh belah la sbb pas basuh muka ko akan rasa cam xbersih jer...sbb sekali dgn pelembap kan sbb tu aku rasa kulit aku cam xbersih jer..padahal nak abis air kolah aku basuh muka aku ni...nampak no menipunya nad...hakhak..

SABUN SUSU KAMBING

Ni masa zaman sekolah la aku pakai ni..bole tahan gak la..puas ati pun yer jugak..murah pun yer jugak..maklumla, zaman sekolah kan..tp overal mmg puas ati la..muka pun bersih n suci jer..hehehe



POND'S






Ni pond's yg packaging baru..yg aku pkai dulu yg lama punya...scrub + facial form..tp pkai sekali jer sebab macam xbest..bau dia tu bau peace...

BIORE





Ni pun packaging baru gak...aku tak jumpa pic biore yg aku pakai dulu tu..lebih kurang yg ni la asenya..pun murah jugak..sejuk jer..hehehe..sebab aku pakai y cool..:-p

ST IVES


Yang ni pun antara yg mahal jugak..facial jer rm20++..ni yg aku pakai sekarang..1 time cuba ni..bau dia bau peace tp lagi sedap dri bau pond's..mmg bau buah la..lagi satu dia ada butiran cam pasir ke hapa ntah..so mmg sedap la gosok muka hilang sume kotor2...mmg kene pkai toner n pelembap tp aku macam la rajin nak pakai...heheheh..


p/s: rosak jugak la muka aku ni kang duk tukar2 pakai facial wash yg berbagai..


2 Rakan Blogger Yang Rajin Komen:

ieda

akak suke pakai safi mentimun tu dik .. memang berkesan dan rasa mentimun tuu :))

ps : kalau ada rejeki kita jumpe dilain gather2 erkk :)

~nadyahoney~

@ieda
hehehee..pencuci tu la yg sy pkai biler dh bosan dgn yg lain

Labels